035-5238300 info@wifi-support.nl
Selecteer een pagina

Met het nieuwe normaal gaan we steeds meer thuis werken. Een goede wifi verbinding in het hele huis is daarbij erg belangrijk. Zal je zien dat je net je kantoor op zolder hebt ingericht dat daar het wifi signaal je in de steek de laat.

Ook hebben we steeds meer apparaten in huis dat wifi gebruikt. Daarvoor is het ook belangrijk dat je een goed, stabiel en sterk wifi signaal door je hele huis hebt.

In de praktijk blijkt vaak dat het wifi signaal in huis maar in een paar kamers optimaal is en dat het grootste deel van het huis is verstoken van goede wifi.  De oorzaak hiervan is dat de modem vaak op een plek staat waar het signaal door de muren heen moet om bij een apparaat te komen. Laat staan dat het wifi signaal zolder bereikt.

Slechte wifi in huis wordt vaak geaccepteerd omdat het callcenter van de provider aangeeft dat er geen problemen zijn en dat de wifi optimaal is. Het thuiskantoor komt op dat moment in de huiskamer omdat daar de wifi het beste signaal heeft i.p.v. dat we zorgen dat het signaal in het hele huis goed is.

Oplossingen voor een beter/perfect Wifi signaal

De meest gekozen oplossing voor een slecht wifi signaal in een deel van het huis is het plaatsen van een Wwifi repeater, die eenvoudig in een stopcontact op de 1e verdieping geplugd wordt en het wifi signaal versterkt. Het nadeel van een wifi repeater is dat een apparaat door een wifi repeater het wifi signaal wel sterker ontvangt maar de snelheid is veel lager is. Dit is verre van ideale oplossing als je een snel internetabonnement hebt en maar traag internet hebt en die zoom meeting nog steeds niet vlot loopt door het gebruik van een wifi repeater. Maar ook extra kabels door het huis trekken om een accespoint op zolder te plaatsen zit ook niet iedereen op te wachten.

Wifi thuis

Wat is dan wel de ideale oplossing voor een slecht/traag Wifi signaal

Wifi Support heeft de ideale oplossing voor een perfect wifi signaal in het hele huis en tuin! Met het Aruba Instant On Wifi Mesh netwerk ben je verzekerd van een stabiel en sterk wifi signaal in alle kamers, van kelder tot zolder, zonder snelheidsverlies. Hoe dat werkt zie je in het volgende filmpje!

Het Aruba Instant On Wifi Mesh netwerk bestaat uit, afhankelijk van de grootte van het huis, minimaal 2 draadloze wifi zenders die met elkaar in verbinding staan. Het verbonden apparaat schakelt, zonder dat je het merkt over naar het dichtstbijzijnde Aruba Instant Accespoint. Kun je tijdens de zoom meeting toch even koffie halen zonder dat je iets mist.

Benieuwd of dit ook een oplossing is voor jouw wifi probleem neem contact met ons op. Uiteraard bespreken we geheel vrijblijvend van te voren wat voor jouw situatie nodig is en maken we een plan van aanpak.