035-5238300 info@wifi-support.nl
Selecteer een pagina

Netwerkbekabeling de basis van goed wifi!

Vaak zien we dat de bekabeling te wensen overlaat. Wij zullen altijd de netwerkkabels doormeten en vervangen als deze niet aan de kwaliteitseisen voldoet. Soms kom je ook rare constructies tegen waar je je afvraagt waarom het toch nog een beetje heeft gewerkt.

 

Wel netwerk signaal maar geen wifi!

Na een duik in de meterkast zien we een rare constructie van een netwerk kabel. Aan de netwerkkabel zit niet 1 maar 2 x een RJ45 connectors. Beide RJ45 connectors zijn op de router aangesloten.

 

Wifi netwerk kabel Hoe je wifi niet moet aansluiten
Als we de kabel volgen komen we op de slaapkamer uit waar een RJ45 wandcontactdoos is aangesloten, hier blijkt dat de 8 draden opgesplits zijn naar de 2 outlets. Op 1 hiervan is de wifi zender aangesloten, dat is dus de reden dat deze niet functioneert.
Na vervanging van de connector aan 1 kant en een RJ45 keystone icm nieuwe wanddoos is de netwerkverbinding in orde.

Walloutlet vervanging Vervanging van de RJ45 walloutlet

Meten en aanpassen lost wifi probleem op

Om optimaal wifi op de verdieping te krijgen hebben we een nieuwe netwerkkabel aangelegd van de RJ45 walloutlet naar een positie midden in de kamer waar het accesspoint boven op een kleding kast geplaatst kon worden.
Met deze 2 aanpassingen heeft de klant nu een goed wifi signaal beschikbaar op de verdieping zodat er probleemloos thuis gewerkt kan worden.

Er is niet altijd nieuwe apparatuur nodig om je wifi problemen op te lossen.
Benieuwd of jouw bekabeling je wifi problemen veroorzaakt neem contact met ons op en wij zoeken het uit.