Aruba Networks heeft de start aangekondigd van een nieuw wireless lan-platform, dat zich richt op het oplossen van de uitdaging voor zakelijke netwerken; de explosieve groei van mobiele applicaties en apparatuur. Tegelijkertijd zal het volgens de producent de it-kosten van bedrijven verlagen.

De nieuwe Aruba AppRF

De Aruba 7200 Series met de nieuwe Aruba AppRF-technologie is het enige wireless LAN-platform dat geïntegreerde applicatie-intelligentie en -controles heeft voor optimale applicatielevering, wat zorgt voor elf maal betere performance vergeleken met de reeds beschikbare oplossingen, stelt leverancier Aruba Networks. Om dit te kunnen bewerkstelligen, maakt Aruba AppRF-software, dat draait op de 7200 mobiliteitscontroller, gebruik van Deep Packet Inspection (DPI) voor Layer 7-inzicht om applicatieverkeer te identificeren. Vervolgens optimaliseert de controller de ‘over-the-air’-performance voor elk type applicatie en gebruikersprofiel, met behulp van Airtime Fairness, QoS en geïntegreerde controle op RF-kenmerken voor toegangspunten. Aruba is de enige aanbieder van wlan die inhoudelijke applicatiegegevens integreert met de mogelijkheid om realtime actie te ondernemen voor het verbeteren van de applicatieperformance.

Controle met behulp van eenvoudig dashboard

Aruba AppRF-technologie biedt bedrijven geïntegreerd controle over zowel de traditionele server applicaties, als over de mobiele cloud- en webapplicaties, zoals supply chain management, Box, GoToMeeting, Salesforce.com en meer. Met behulp van een eenvoudig dashboard in de interface van de controller en in de Airwave-managementsoftware van Aruba biedt de Aruba AppRF een it-afdeling inzicht in de stromen van het individuele gebruikersverkeer voor het oplossen van problemen, langetermijnplanning en real-time prioritering.

Verhogen van de snelheid

In een vergelijkende test voltooide de Aruba 7200 Series gestuurd door AppRF een download van een cloud-opslagdienst, Box.com, binnen twaalf seconden. Dit was elf maal sneller dan de 129 seconden die de vergelijkbare WiFi-oplossing nodig had voor het voltooien van de download.

Read more: