Wifi scan

Wireless is niet alleen het uitzenden van een sterk signaal er moet rekening gehouden worden met meer zaken zoals type het apparaten, gebruik, ruimtes etc.

Wifi werkt op de 2.4Ghz en 5Ghz frequenties, dit is de vrije frequentie waar je op mag uitzenden zonder licentie. Deze frequentie wordt niet alleen voor Wifi gebruikt maar ook voor draadloze camera’s weerstations, magnetrons, alarm detectors zij kunnen het Wifi verkeer verstoren. Ook andere draadloze netwerken in de buurt kunnen voor storing zorgen.

Site survey / RF spectrum analyse geeft inzicht

  • Dekking
  • Capaciteit
  • Performance

Een site survey is de basis voor een goede wifi implementatie Of het gaat om een volledige WiFi implementatie of enkele ruimtes een gedegen uitgevoerde site survey geeft de juiste informatie voor een goede wifi implementatie.

Site survey bespaard geld

Als je uitgaat van de kosten voor bekabeling, installatie, switch poorten, accespoint, configuratie tijd, en andere factoren. Het installeren van onnodige accespoint of verkeerd geplaatste accespoints is kostbaar en kan voorkomen worden. Een site survey geeft exact aan hoeveel accespoint er nodig zijn, waar deze het best geplaatst kunnen worden. Door een kleine investering in een site survey bespaard u zicht problemen en kosten.

Uw gebruikers schromen niet om u te melden dat het Wi-FI network niet performd. Het komt vaak voor dat we pas achteraf gevraagd worden om een site survey te doen om problemen op te lossen door foute installatie. Accespoints moeten verplaats worden, kabels verlegd, extra accespoint aangeschaft worden of zelf verwijderd worden. Een site survey uitgevoerd voor de installatie zorgt ervoor dat de het WiFi werkt zoals verwacht wordt.

Site survey voor een goede wifi implementatie

Een site survey zorgt er oa voor dat de accespoint op de beste plek opgehangen worden zodat de beste snelheid en dekking behaald wordt.

Maak direct een afspraak