Toegang gratis wifi

Toegang tot uw Wifi netwerk kan op verschillende manieren en vraagt om een goede infrastructuur om de snelheid en het bereik te optimaliseren.

Toegang Wifi voor uw eigen medewerkers

De meest bekende is de WPA key zoals deze thuis in de klein zakelijke omgevingen gebruikt wordt. Nadeel van een WPA key in grotere omgevingen is dat als de WPA code veranderd, iedereen deze opnieuw moet instellen. Alternatief is het inzetten van user based authenticatie. Het werken met user based authenticatie maakt het mogelijk om aan te geven wat een gebruiker mag onafhankelijk wat voor device hij of zij gebruikt. Heeft u al een user based authenticatie dan kan deze gekoppeld worden met het Wifi netwerk zodat gebruikers met dezelfde gegevens gebruik kunnen maken van het Wifi netwerk.

Toegang Wifi voor Gast gebruik

U heeft waarschijnlijk wel eerder een captive portal gezien als u in een restaurant, hotel lobby of andere openbare gelegenheid gebruik heeft gemaakt, de login pagina die u te zien kreeg is een “captive portal”

Een captive portal is een simpel ogende webpagina waar je als gebruiker een paar handelingen moet doen alvorens toegang te krijgen tot het netwerk. Een eenvoudig captive portal vraagt op zijn minst de gebruiker de voorwaarden van de gebruikers policy te accepteren, dit om u als aanbieder te beschermen als de tijdelijke gebruiker van uw netwerk criminele activiteiten uitvoert.

Uw Wifi netwerk commercieel uit nutten

Naast de basis functie voor gast toegang zijn er ook uitgebreide captive portal functionaliteit die het mogelijk maken om de Wifi toegang voor uw gasten of bezoekers efficiënter aan te bieden en commercieel uit nutten. Denk hierbij aan een SMS bericht met een voordeel aanbieding of een kortings coupon code voor uw winkel.

 

Beheer van uw wifi netwerk

Het werken met user based authenticatie maakt het mogelijk om aan te geven wat een gebruiker mag onafhankelijk wat voor device hij of zij gebruikt. Gast toegang op basis van een captiv portal levert veel meer voordelen op dan een briefje ophangen met de WPA code voor toegang Wifi Netwerk. U kunt dan de toegang tot uw netwerk commercieel uit nutten.

Ook een gratis advies op locatie