Wireless is niet alleen het uitzenden van een sterk signaal er moet rekening gehouden worden met meer zaken zoals type het apparaten, gebruik, ruimtes..etc. Samenvattend moeten we kijken naar dekking, capaciteit en performance. Wifi werkt op de 2.4Ghz en 5Ghz frequenties, d is de vrije frequentie waar je op mag uitzenden zonder licentie. Deze frequentie wordt niet alleen voor Wifi gebruikt maar ook voor draadloze camera’s weerstations, magnetrons, alarm detectors zij kunnen het Wifi verkeer verstoren. En natuurlijk andere draadloze netwerken in de buurt die voor storing kunnen zorgen. Een wifi analyse noemen we ook wel RF spectrum analyse of site survey.

 

Waarom een site survey ?:

Site survey is de basis voor implementatie Of het gaat om volledige WiFi implementatie of enkele ruimtes een site survey geeft snel aan wat er nodig is. Zonder site survey is alleen gokken wat nodig is een mogelijkheid en dat is geen goede basis om te budgetteren.

Site survey bespaard geld Als je uitgaat van de kosten voor bekabeling, installatie, switch poorten, accespoint, configuratie tijd, en andere factoren. Het installeren van onnodige accespoint of verkeerd geplaatste accesspoints is kostbaar en kan voorkomen worden. Een site survey geeft exact aan hoeveel accespoint er nodig zijn, waar deze het best geplaats kunnen worden. Door een kleine investering in een site survey bespaard u op lange termijn.

Site survey geeft u zekerheid Uw gebruikers schromen niet om u te melden dat het Wi-FI network niet performd. Het komt vaak voor dat we pas achteraf gevraagd worden om een site survey te doen om problemen op te lossen door foute installatie. Accespoints moeten verplaats worden, kables verlegd, extra accespoint aangeschaft worden of zelf verwijderd worden. Een site survey uitgevoerd voor de installatie zorgt ervoor dat de het WiFi werkt zoals verwacht wordt.

Site survey voorkomt traagheid Veel WiFi installateurs plaatsen meer accespoints dan nodig zijn. Dit heeft een negatief effect op de RF omgeving, Vaak heb je dit wel meegemaakt “vol signaal”maar snelheid nul. Een site survey zorgt er oa voor dat de accespoint op de beste plek opgehangen worden zodat de beste snelheid en dekking behaald wordt.

 

Site survey aanvragen